https://aisediu.ro/wp-content/uploads/2023/12/logo.svg

scapă de grija sediului social și de preluarea corespondenței

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea sediului profesional al unui PFA

Toate

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea sediului profesional al unui PFA

Schimbarea sediului profesional al unui PFA implică parcurgerea unei proceduri în fața Registrului Comerțului și pregătirea unui set specific de documente.

Documente necesare pentru schimbarea sediului profesional:

  • Cererea de înregistrare (formular tip):

Acest formular standardizat trebuie completat cu atenție la rubricile dedicate schimbării sediului profesional și trebuie semnat de către titularul PFA-ului sau persoana împuternicită de acesta să realizeze procedura.

  • Declarația-tip pe propria răspundere privind îndeplinirea condițiile de funcționare / desfășurare a activității:

Această declarație, semnată de titularul PFA, atestă că firma îndeplinește condițiile legale de funcționare în domeniile sanitar, sanitar-veterinar, protecția mediului și protecția muncii pentru activitățile desfășurate după caz, la sediul profesional, punctele de lucru sau la terți. Mai multe informații despre autorizarea codurilor CAEN poți afla din următorul material:

Despre autorizarea codurilor CAEN

  • Documentul care atestă dreptul de folosință asupra noului spațiu:

Acest document poate fi un contract de închiriere sau contract de comodat. Dacă noul sediu profesional este într-un imobil cu destinație de locuință și se va desfășura activitate la sediu profesional, este necesar și acordul asociației de proprietari și al vecinilor aflați în linie orizontală și verticală cu imobilul. Mai multe informații despre sediul social și documentul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului poți afla din următorul material:

Sediu social. Care este diferența dintre comodat și închiriere

  • Copia certificată a actului de identitate

Titularul, persoană fizică, care realizează procedura la Registrul Comerțului va trebui să depună o copie conformată cu originalul a actului său de identitate.

Dosarul complet, conținând toate documentele menționate, se depune la Oficiul Registrului Comerțului în raza căruia se află sediul profesional actual al PFA-ului. Depunerea se poate face personal sau prin împuternicit, atât la ghișeu, cât și online, utilizând semnătura electronică calificată.

Este esențial ca toate documentele să fie completate corect și să fie depuse în integralitate pentru a evita eventuale întârzieri în procesul de soluționare a cererii.

Concluzie

Schimbarea sediului profesional este o operațiune care necesită atenție la detalii și o bună cunoaștere a procedurilor legale. Este recomandat să consulți un specialist pentru a te asigura că toate demersurile sunt efectuate corect și în conformitate cu legislația în vigoare.

Scapă de bătăi de cap! Specialiștii noștri te pot ajuta cu operațiunile la Registrul Comerțului.