https://aisediu.ro/wp-content/uploads/2023/12/logo.svg

scapă de grija sediului social și de preluarea corespondenței

Termeni și condiții

Actualizat la data de 06.10.2024

Prezentul document stabilește termenii și condițiile de utilizare a website-ului și se completează cu Politica de confidențialitate și Regulamentul de găzduire în ceea ce privește serviciile oferite de ai sediu.

Prin accesarea website-ului în calitate de utilizator, vă exprimați acordul necondiționat cu privire la politicile ai sediu și vă asumați respectarea întocmai a acestora. Înainte de a accesa funcționalitățile website-ului și de a transmite o solicitare, vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile, Politica de confidențialitate și Regulamentul de găzduire.

În măsura în care nu sunteți de acord cu Termenii și condițiile, vă rugăm să nu utilizați website-ul, respectiv să ștergeți imediat contul de utilizator în măsura în care ați creat unul.

***

1. DEFINIȚII

  • ai sediu – AI SEDIU S.R.L., cu sediul social în București, Bd. Dacia, nr. 133, et. D, Sectorul 2, înmatriculată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/15723/2023, având CUI 48680092, e-mail office@aisediu.ro.
  • brandul ai sediu – Toate elementele distinctive asociate ai sediu constând în, dar fără a se limita, la următoarele: logo, siglă, icon, slogan, elementele de design, culori, reprezentările stilizate, imagini, elementele grafice, simboluri comerciale, etc.
  • Beneficiar – Entitate juridică constituită sau aflată în curs de constituire, după caz, față de care ai sediu prestează servicii de găzduire sediu social în baza solicitării transmise prin intermediul website-ului ai sediu.
  • Contract de găzduire – Documentul emis de ai sediu pentru a putea fi utilizat de Beneficiar în vederea înregistrării sediului său social la Registrul Comerțului. Contractul de găzduire constituie materializarea unui drept al Beneficiarului rezultat din colaborarea cu ai sediu, iar nu raportul juridic de colaborare în sine, care este guvernat Regulamentul de găzduire.
  • conținutul – Materialele ai sediu și elementele brand-ului ai sediu publicate în Rețeaua ai sediu.
  • găzduire – Serviciu realizat de ai sediu constând în acordarea dreptului de folosință asupra unei locații deținute de ai sediu, exclusiv în vederea stabilirii sediului social al Beneficiarului.
  • materiale ai sediu – Toate articolele, materialele informative și publicitare, formularele, contractele, documentele, publicațiile, și alte asemenea documente sau informații create, publicate, distribuite și gestionate în Rețeaua ai sediu.
  • paginile oficiale ai sediu – Paginile ai sediu disponibile pe platformele Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn.
  • plată recurentă – Plată efectuată la intervale regulate de timp, din contul bancar al Beneficiarului, prin retrageri automate în baza datelor de card introduse de Beneficiar pe website-ul ai sediu.
  • Politica de confidențialitate ai sediu – Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal implementată în cadrul rețelei ai sediu disponibilă aici.
  • Regulament de găzduire – Documentul care stabilește ansamblul drepturilor și obligațiilor ale Beneficiarului și ai sediu în ceea ce privește serviciile de găzduire. Regulamentul de găzduire se consideră acceptat de către Beneficiar la momentul transmiterii solicitării de găzduire prin intermediul website-ului ai sediu și produce efecte până la încetarea Contractului de găzduire conform termenilor stabiliți în Regulamentul de găzduire. 
  • rețeaua ai sediu – Website-ul și paginile oficiale ai sediu, analizate împreună.
  • website-ulwww.aisediu.ro
  • solicitare – Acțiunea Beneficiarului constând în completarea și transmiterea informațiilor necesare în vedere accesării serviciilor ai sediu prin intermediul website-ului. Acțiunea Beneficiarului va produce efectele unei solicitări în măsura în care vor fi parcurse toate etapele prevăzute pe website și vor fi furnizate toate informațiile necesare, transmiterea solicitării fiind confirmată în mod corespunzător prin afișarea unui mesaj.
  • utilizator – Orice persoană fizică sau juridică care are sau obține, în mod direct sau indirect, acces la rețeaua ai sediu.

2. APLICABILITATE

Termenii și condițiile ai sediu se aplică utilizatorilor care accesează rețeaua ai sediu, indiferent de modalitatea în care aceasta se realizează sau dispozitivul folosit, și se completează cu Politica de confidențialitate și Regulamentul de găzduire în ceea ce privește serviciile oferite de ai sediu și partenerii.

Accesarea și utilizarea rețelei ai sediu constituie acceptarea totală și necondiționată a Termenilor și condițiilor.

3. CINE SUNTEM

Rețeaua ai sediu este deținută și administrată de societatea AI SEDIU S.R.L., cu sediul social în București, Bd. Dacia, nr. 133, et. D, Sectorul 2, înmatriculată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/15723/2023, având CUI 48680092, e-mail office@aisediu.ro.

4. SERVICIILE

Serviciile realizate de ai sediu constau în găzduirea sediilor sociale ale Beneficiarilor, cu activități autorizate la terți sau la punctele de lucru, conform Regulamentului de găzduire. În măsura în care doriți să accesați serviciile ai sediu prin intermediul website-ului, vă rugăm să citiți în prealabil Regulamentul de găzduire.

Transmiterea solicitării de găzduire sediu social, indiferent de tipul de abonament pentru care se optează, constituie momentul în raport de care începe prestarea serviciilor de găzduire sediu, chiar dacă emiterea Contractului de găzduire va interveni la un moment ulterior, cel târziu în termen de 24 de ore de la momentul procesării plății. Cu excepția campaniilor active, solicitările transmise de Beneficiar în zilele nelucrătoare vor fi preluate de ai sediu în prima zi lucrătoare.

Serviciile de găzduire sediu social se consideră prestate, în mod continuu, începând cu momentul transmiterii solicitării de găzduire sediu social și până la încetarea Contractului de găzduire.

Contractul de găzduire constituie materializarea unui drept al Beneficiarului rezultat din parteneriatul cu ai sediu, iar nu raportul juridic în sine, care este guvernat de Regulamentul de găzduire. Astfel, Contractul de găzduire va fi semnat de către reprezentanții ai sediu și pus la dispoziția Beneficiarului, iar serviciile de găzduire sediu social se consideră prestate indiferent dacă Beneficiarul transmite către ai sediu Contractul de găzduire semnat și de către reprezentanții săi.

La momentul parcurgerii formalităților de înregistrare a sediului, Beneficiarul se obligă să declare că nu desfășoară activitate la sediul social, urmând să autorizeze codurile CAEN exclusiv la terți sau la punctele de lucru. În baza Contractului de găzduire Beneficiarul nu va putea autoriza activități de birou la sediul social.

Având în vedere natura serviciilor de găzduire sediu social, raporturile juridice dintre ai sediu și Beneficiar constituie raporturi între profesioniști, nefiind aplicabilă legislația specială privind protecția consumatorilor. Ca atare, Beneficiarul nu se poate prevala, sub nicio formă, de un potențial drept de retragere, dar poate înceta Contractul de găzduire în condițiile prezentate în Regulamentul de găzduire.

Adoptăm măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea furnizării de informații actualizate în legătură cu serviciile oferite de ai sediu și partenerii săi însă există posibilitatea ca, datorită unor schimbări legislative, informațiile, serviciile sau produsele prezentate la un moment dat pe website să conțină erori, pentru care nu ne asumăm nicio formă de răspundere.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor și Beneficiarilor, ai sediu a încheiat parteneriate cu entități terțe referitoare la prestarea de servicii în fața Registrului Comerțului, cum ar fi:

  • înființarea de societăți sau alte entități supuse înmatriculării la Registrul Comerțului (ex. SRL, SRL-D, SA, PFA, etc.);
  • prelungire și schimbarea sediului social;
  • diverse operațiuni, denumite generic „modificări firmă”, cum ar fi, dar fără a se limita la cesiune părți sociale, autorizare activități, înființare și desființare puncte de lucru, etc.

Serviciile realizate de partenerii ai sediu consta în întocmirea, completarea și depunerea documentelor necesare la Registrul Comerțului, reprezentarea Beneficiarilor în fața Registrul Comerțului pe toată durata de soluționare a dosarului, respectiv ridicarea și transmiterea, după caz, a documentelor emise de Registrul Comerțului către Beneficiari la adresa de corespondență indicată de aceștia.

Partenerii ai sediu nu garantează și nu răspund de durata și modalitatea în care Registrul Comerțului soluționează cererile formulate în numele Beneficiarilor, obligația asumată fiind una de mijloace, iar nu de rezultat. În cazul unei soluții nefavorabile, procedura va putea fi reluată sub condiția îndeplinirii de către Beneficiari a tuturor cerințelor care se impun ținând cont de situația concretă și motivul respingerii cererii inițiale.

Toate aceste servicii se pot realiza de partenerii ai sediu, fără însă ca ai sediu să își asume vreo obligație sau altă formă de răspundere. Utilizatorii și Beneficiarii pot opta să apeleze la alte entități pentru îndeplinirea formalităților legale în fața Registrului Comerțului, fără a exista vreo constrângere, directă sau indirectă, din partea ai sediu.

5. ABONAMENTUL SMART

Abonamentul Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului este un pachet de servicii oferite de partenerii ai sediu, prin care Beneficiarii pot parcurge operațiunile necesare la Registrul Comerțului, indiferent de numărul acestora, pe toată durata găzduirii sediului la ai sediu, fără plata unor costuri suplimentare, cu excepția taxelor percepute de Registrul Comerțului.

Serviciile aferente abonamentului Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului se realizează exclusiv de partenerii ai sediu, iar prețul serviciilor prestate în favoarea Beneficiarilor este suportat de ai sediu, cu excepția taxelor percepute de Registrul Comerțului, taxe care se achită separat de către Beneficiari.

Abonamentul Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului se adresează exclusiv societăților cu răspundere limitată, persoanelor fizice autorizate și întreprinderilor individuale care funcționează conform legislației din România și poate fi utilizat doar pentru entitatea pentru care a fost activat.

Beneficiarul înțelege și este de acord că partenerii ai sediu vor realiza la Registrul Comerțului doar operațiunile prevăzute de lege și pentru care există o procedură afișată pe site-ul www.onrc.ro.

Sunt excluse din pachetul de servicii Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului următoarele operațiuni:

  • dizolvarea, lichidarea, radierea;
  • schimbarea sediului social de la adresa ai sediula o altă adresă ca urmare a încetării contractului de găzduire.

Cu privire la aceste operațiuni Beneficiarul poate solicita o ofertă separată, luând în considerare și raporturile de colaborare preexistente.

Abonamentul Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului nu poate fi utilizat în mod abuziv, iar Beneficiarii vor depune toate diligențele necesare în vederea sprijinirii partenerilor ai sediu pentru parcurgerea operațiunilor în fața Registrului Comerțului în condițiile și termenele prevăzute de normele în vigoare.

Partenerii ai sediu nu garantează și nu răspund de durata și modalitatea în care Registrul Comerțului soluționează cererile formulate în numele Beneficiarilor, obligația asumată fiind una de mijloace, iar nu de rezultat. În cazul unor soluții nefavorabile, procedurile se vor putea reluata sub condiția îndeplinirii de către Beneficiari a tuturor cerințelor care se impun, ținând cont de situația concretă și motivul respingerii cererii inițiale. Indiferent de situația invocată, răspunderea ai sediu și / sau a partenerilor ai sediu nu poate fi antrenată peste valoarea tarifului unic achitat de Beneficiar.

Încetarea contractului de găzduire sediu, indiferent de motiv, atrage și încetarea pachetului Smart – operațiuni nelimitate la Registrul Comerțului, iar tariful unic achitat de Beneficiar nu se restituie, indiferent dacă au fost sau nu realizate operațiuni la Registrul Comerțului pe durata colaborării.

6. CONTUL DE UTILIZATOR

Serviciile ai sediu pot fi accesate prin intermediul website-ului, în baza unui cont de utilizator. Contul de utilizator permite gestionarea abonamentelor, primirea documentelor în legătură cu serviciile de găzduire sediu social, furnizarea și primirea de informații necesare executării obligațiilor contractuale și legale. Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în condițiile prevăzute în Politica de confidențialitate.

Utilizatorul are posibilitatea ștergerii contului său din secțiunea Cont, disponibilă în contul meu, prin apăsarea butonului șterge cont, fără a fi necesară parcurgerea unei formalități prealabile. Cu toate acestea, dacă utilizatorul deține abonamente active asociate contului său, ștergerea contului va fi posibilă doar în măsură încetării prealabile a abonamentelor în condițiile Regulamentului de găzduire.

Înainte de ștergerea contului ai sediu, vă rugăm să descărcați și salvați toate informațiile și documentele aferente solicitărilor plasate cum ar fi, dar fără a se limita la: facturi, contracte, acte adiționale etc. În măsura în care acest demers nu este efectuat anterior ștergerii contului, există riscul pierderii tuturor documentelor și informațiilor disponibile în contul de utilizator, ai sediu nefiind ținut responsabil. Procesul de ștergere a contului de utilizator este ireversibil.

7. PROPRIETATEA INTELECTUALĂ ȘI DREPTURILE DE AUTOR

Conținutul publicat în rețeaua ai sediu astfel cum este definit în Secțiunea DEFINIȚII este proprietatea exclusivă ai sediu.

Utilizatorii și Beneficiarii nu au dreptul de a copia, distribui, publica, transfera către terțe persoane, modifica, altera, include conținutul publicat în rețeaua ai sediu în orice alt context decât cel prevăzut în Termenii și condiții, Politica de confidențialitate și Regulamentul de găzduire.

Orice asociere comercială sau personală dintre o persoană fizică sau juridică sau orice altă entitate cu brandul ai sediu poate avea loc doar cu acordul prealabil exprimat în scris de reprezentanții ai sediu.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice formă a Conținutului publicat în rețeaua ai sediu de către orice persoană, fizică sau juridică, fără acordul prealabil exprimat în scris de reprezentanții ai sediu.

8. PLATA

Achitarea contravalorii serviciilor furnizate se realizează prin intermediul procesatorului de plăți implementat pe website sau, separat, prin transfer bancar în baza datelor indicate în cuprinsul facturilor emise de ai sediu. Indiferent de modalitatea în care sunt afișate prețul serviciilor pe website, plata acestora se va efectua în Lei.

În situația procesării plăților prin intermediul website-ului, după completarea formularului de solicitare aferent serviciului selectat, Beneficiarul va fi redirecționat către pagina procesatorului de plăți, unde va introduce datele solicitate pentru finalizarea procesului de plată.

Atenție, ai sediu nu furnizează și nu administrează serviciile de plată. Serviciul de plată se realizează exclusiv prin intermediul unui procesator de plăți independent.

Pentru abonamentele care necesită efectuarea de plăți recurente lunare, procesatorul de plăți va încerca lunar să efectueze plățile în ziua în care Beneficiarii si-au activat abonamentele respective, iar în măsura în care prima încercare de plată eșuează va repeta operațiunea în zilele următoare. La fiecare plată eșuată, Beneficiarul va înștiințat pe adresa de e-mail furnizată.

În funcție de situație, poate fi necesară achitarea unor sume de bani suplimentare prețurilor aferente serviciilor furnizate, constând în, dar fără a se limita la:

  • taxe percepute de Registrului Comerțului;
  • cheltuielile ocazionate de serviciul poștal/curierat, necesar transmiterii documentelor.

Solicitările Beneficiarilor vor fi prelucrate numai după finalizarea cu succes a procesului de plată. Facturile fiscale aferente serviciilor pentru care s-au realizat plățile vor fi transmise Beneficiarului în format electronic.

Indiferent de tipul de abonament selectat, Beneficiarul va achita prețul serviciilor în baza datelor de card introduse pe website, urmând ca ulterior confirmării plății să se emită factura fiscală aferentă.

În măsura în care prețurile sunt afișate în Euro, plățile se vor efectua în lei la cursul valutar de 1 Euro – 5 Lei, indiferent de cursul afișat de Banca Națională a României. Cursul valutar prestabilit are drept scop diminuarea costurilor de implementare tehnică a sistemului de procesare a plăților de către ai sediu și poate fi ajustat de ai sediu cu modificarea corespunzătoare a prezentului Regulament. 

Beneficiarul poate solicita ajustarea cursului valutar în măsura în care între cursul valutar afișat de ai sediu și cel disponibil pe website-ul oficial al Băncii Naționale a României există o diferență de cel puțin 5% (ex. 1 Euro – 4,75 Lei), urmând ca noul curs valutar să fie cel afișat de Banca Națională a României din ziua în care Beneficiarul a transmis solicitarea către ai sediu.

În situația întâmpinării unor probleme și/sau erori în legătură cu procesul de plată sau facturare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@aisediu.ro.

9. FACTURAREA

Pentru toate plățile efectuate, Beneficiarii vor primi facturile fiscale aferente. În situația entităților pentru care există obligația primirii facturilor prin sistemul național e-Factura, ai sediu a luat măsuri tehnice corespunzătoare pentru respectarea obligațiilor legale.

Pentru abonamentele care necesită efectuarea de plăți recurente facturile se vor emite după cum urmează:

  • în măsura în care plățile s-au efectuat cu succes prin procesatorul de plăți, la data efectuării plății;
  • în măsura în care plățile nu s-au efectuat cu succes prin procesatorul de plăți, la un moment ulterior celui în care prima încercare de plată prin procesatorul de plăți eșuează, Beneficiarii având obligația de a achita facturile în contul bancar indicat în cuprinsul acestora.

Facturile emise pentru serviciile care implică efectuarea de plăți recurente sunt aferente lunii curente și vor cuprinde mențiunea preț lună curentă.

În cazul eșuării plăților ulterioare, Beneficiarul înțelege și își asumă faptul că mențiunea preț lună curentă se referă la luna în care plata contravalorii abonamentului s-ar fi realizat cu succes la data la care s-a încercat prima plată de către procesatorul de plăți.

Spre exemplu, în măsura în care la data de 29 septembrie se activează un abonament ce implică efectuarea de plăți recurente, la data de 29 a lunilor următoare procesatorul de plăți va încerca să efectueze plățile în baza datelor de card introduse de Beneficiar. În măsura în care prima plată recurentă eșuează la data de 29 octombrie, se va încerca repetarea acesteia în zilele următoare. Factura emisă va cuprinde mențiunea preț lună curentă și va fi aferentă lunii octombrie chiar dacă se va emite în luna noiembrie ca urmare a eșuării primei plăți.

În măsura în care facturile emise de ai sediu conțin erori materiale, Beneficiarii au posibilitatea de a solicita corectarea acestor erori într-un termen de cel mult 24 de ore de la data primirii facturilor prin e-mail sau, după caz, e-Factura.   

10. RĂSPUNDERE

Materialele ai sediu și conținutul publicat în rețeaua ai sediu sunt actualizate în permanență. Cu toate acestea, ai sediu nu garantează că informațiile și conținutul publicat pe website și în documentele ai sediu nu conțin erori.

Utilizarea informațiilor de pe website-ul ai sediu și documentele primite de la ai sediu se va face pe proprie răspundere de către utilizatori și Beneficiari.

În cazul în care intervine un eveniment de forță majoră, ai sediu nu va fi răspunzător pentru neexecutarea serviciilor accesate de Beneficiar. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat (aceasta include, dar nu se limitează la, schimbări legislative sau reglementări, incendii, greve, epidemii, războaie).

Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează raporturile dintre ai sediu și utilizator încetează de drept.

Beneficiarul înțelege faptul că ai sediu nu își asumă nicio obligație și/sau răspundere în legătură cu înregistrarea contractelor de găzduire a sediului social la Registrul Comerțului. În cazul în care schimbarea sediului social sau, după caz, înființarea societății nu s-a putut realiza din motive ce vizează de contractul de găzduire, Beneficiarul poate solicita sprijinul ai sediu pentru identificarea unei soluții sau poate opta pentru încetarea contractului de găzduire a sediului social în condițiile Regulamentului de găzduire.

Indiferent de situația invocată, răspunderea ai sediu și / sau a partenerilor ai sediu nu poate fi antrenată peste valoarea tarifului achitat de Beneficiar.

11. LEGEA APLICABILĂ

Raporturile juridice dintre Beneficiarii și utilizatorii rețelei ai sediu și ai sediu sunt guvernate de legea română și normele europene incidente. Având în vedere natura serviciilor de găzduire sediu social, raporturile juridice dintre ai sediu și Beneficiar constituie raporturi între profesioniști, nefiind aplicabilă legislația specială privind protecția consumatorilor.

12. MODIFICAREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR

Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile înainte de fiecare utilizare a rețelei ai sediu, pentru că există posibilitatea să modificăm conținutul acestora. Modificările se vor face fără notificarea utilizatorilor și Beneficiarilor. Modificările se vor aplica de la data publicării variantei actualizate, afișată în prima parte a documentului.

13. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE AI SEDIU

Politica de confidențialitate ai sediu se raliază standardelor de protecție stabilite de Regulamentul nr. 679/2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați următorul link.

14. PLÂNGERI ȘI RECLAMAȚII

În cazul în care aveți reclamații la adresa serviciilor ai sediu, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: office@aisediu.ro și vom încerca să rezolvăm cât mai curând problemele semnalate.

În situația în care, în calitate de utilizator, vă considerați lezat în vreun fel de acțiunile ai sediu, și nu sunteți mulțumiți de modalitatea în care am răspuns și acționat la solicitările dvs., aveți dreptul de a vă adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor cu sediul în București, Bulevardul Aviatorilor, nr. 72, Sector 1, website: www.anpc.ro.

15. CONTACT

Pentru orice întrebări sau nelămuriri ne puteți contacta la adresa de e-mail: office@aisediu.ro.

Vă mulțumim!