https://aisediu.ro/wp-content/uploads/2023/12/logo.svg

scapă de grija sediului social și de preluarea corespondenței

Ce este hotărârea Adunării Generale a Asociaților și cum se adoptă

Antreprenoriat, Toate

Ce este hotărârea Adunării Generale a Asociaților și cum se adoptă

Adunarea Generală a Asociaților (AGA) este organul deliberativ al SRL-ului, format din asociații care dețin societatea. Dacă societatea are mai mulți asociați, aceștia alcătuiesc Adunarea Generală a Asociaților, iar dacă are un singur asociat, acesta exercită singur funcția decizională.

În calitate de organ decizional, deliberativ, Adunarea Generală a Asociaților adoptă hotărâri, în timp ce asociatul unic adoptă decizii.

Adunarea generală hotărăște în mod valabil prin votul exprimat de majoritatea absolută a asociaților și a părților sociale, voturile putând fi exprimate și prin corespondență.

Dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorității cerute, adunarea convocată a doua oară poate decide asupra ordinii de zi, cu majoritatea simplă a asociaților și a părților sociale.

În urma dezbaterilor din cadrul ședinței AGA se adoptă hotărârea AGA, act ce reprezintă expresia voinței asociaților.

Conform prevederilor Legii nr. 31/1990, hotărârile luate în cadrul AGA, în limitele legii sau actului constitutiv, sunt obligatorii chiar și pentru asociații care nu au luat parte la adunare sau au votat contra. Hotărârea AGA este adusă la îndeplinire de administratorul societății.

Îți recomandăm să citești și următorul material:

Care este diferența dintre asociat și administrator

Scapă de bătăi de cap! Specialiștii noștri te pot ajuta cu operațiunile la Registrul Comerțului.